_ _ _ _ _______☼ Utdelningssoftaren ☼_______ _ _ _ _


🕙 Skrivet fredag 7 juni 2019

Revolut betalkort - revolutionerande?


Jag har nu använt mig av Revolut-betalkort sedan 2018 som jag även har skrivit om i blogginlägget Revoluts-betalningsapp en revolutionerande bankapp? och detta har jag gjort för att undvika alla typer av avgifter som årsavgifter och valutapåslag. Perfekt för mig som arbetar i Norge och
som ofta reser utomlands. Med detta kortet slipper jag oroa mig och lägga tid och pengar på att växla mina pengar till den valutan det gäller eller att jag får valutapåslag när jag använder kortet till enkla matinköp. Det har fungerat förvånansvärt bra och det är numera det kortet som används när jag är i Norge och utomlands.Revolut är ett suveränt alternativ till de traditionella storbankerna och många av deras bullshit- avgifter för överföringar och uttag i utlandet.


Londonbaserade Revolut är en neobank, alltså helt digital.
- Bolaget som startades 2015 har idag över 4 miljoner användare och växer så det knakar.

Revolut tillhandahåller ett betalkort, genom samarbeten med Mastercard och Visa, som användaren sen laddar med pengar från sitt vanliga bankkonto genom Revoluts app. Härifrån kan du sedan växla in dina pengar i över 150 olika valutor. Alla de vanligaste valutorna växlar du in helt avgiftsfritt måndag till fredag, under helg och de andra valutorna växlar du in till marknadens absoluta bästa växlingskurser och de absoluta bästa priserna! Du ser i realtid vilken kurs du får. Pengarna på kortet växlas på ett ögonblick.


 • Låter dig handla avgiftsfritt i över 150 valutor med ett e-kort eller med ett fysiskt MasterCard eller Visakort. 
 • Gratis överföringar mellan olika länder till marknadens bästa växelkurser.
 • Enkel app där man kan växla mellan 24 olika valutor på en gång.
 • Inga valutapåslag.
 • Ingen årsavgift för kortet.                                                     Citat från: https://www.va.se
                                


Begränsningar med "gratiskortet": 
- Upp till 5000 euro per månad avgiftsfritt när man växlar pengar.
- Man kan endast plocka ut 200 euro kontant från maskin per månad avgiftsfritt.
(observera skillnaden mellan att ta ut kontanter och att handla med ett kort)
- Växling på helg är inte avgiftsfritt, så gäller att ha lite framförhållning när man vill växla pengar till en annan valuta.
- Kan vara lite smålurigt på hemsidan mellan de olika korten när man väl ska beställa.


Vill du skaffa tjänsten gör du det genom att

 • Loggar in på revoluts hemsida.
 • Skriver in ditt telefonnummer,
 • Öppnar sms:et med länk till Appstore eller Google Play (beroende på vilken telefon du har)
 • Laddar ner appen till din telefon.
 • Identifierar dig. Detta genom att du identifierar dig med att du tar en bild av din ID-handling (pass eller körkort) direkt i appen. Verifieringen tar högst några minuter.


När ovannämnda steg är gjorda så ska du registrera ditt bankkonto eller ditt kreditkort. Det är med detta som du sedan laddar ditt konto med pengar i appen.

Om du vill ha ett fysiskt Revolut betalkort så beställer du det enkelt i appen. Detta kommer med en engångsavgift på ca 60 kronor. Den summan gäller leveransen av kortet men därefter är kortet helt gratis.

Det finns tre olika varianter av kort man kan beställa och det är då Debit-kortet som är det kortet utan avgifter, förutom då frakten av själva kortet. Det är även det kortet som är det fulaste av de alla olika varianterna man kan ha 😀Genom att använda dig genom utdelningssoftarens tipslänk --- > denna länk <--- så får du hem kortet helt utan kostnad!In på https://www.revolut.com/referral/revosoft för att läsa mer. 

In på https://www.google.se/Revolut för att läsa mer. 


*Jag köper och säljer mina aktier och fonder genom Avanza


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺

3 kommentarer:

 1. Hej, Utdelningssoftaren!
  Har själv funderat på Revolut! Verkar vara det enda kortet som inte tar ut några avgifter alls för användning här eller utomlands (om du inte växlar på helger dvs). De har verkligen lyckats att få "standardkortet" att se ut som ett budgetkort också jämfört med de andra versionerna. Nog bland de fulaste kort jag sett tror jag hehe!

  Du för alltså över pengar ifrån ditt kreditkort/annat kort när du vill i appen och det hamnar på ditt Revolut-saldo som SEK. Sedan växlar du över till NOK gratis på vardagar innan du åker, och behöver du mer pengar väl i Norge för du bara över mer SEK som du växlar till NOK på vardagar i appen, right? Kan man skicka tillbaka pengar man får över? Exempelvis om jag åker till Polen och växlar till zlóty och kommer hem med zlóty till ett värde av 1000 SEK, kan jag då växla tillbaka till SEK på en vardag och sedan skicka tillbaka pengarna till mitt bankkonto igen?

  Använder din länk om jag väljer att skaffa kortet framöver!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. God helg arbetsplanen! Du förklarar det väl bättre än mig :). Det stämmer bra.
   Ett litet obs är att det tar upp till en vecka för pengarna att komma tillbaka in till ditt bankkonto, detta går att skynda på ("turbo") med en avgift och då har du fått tillbaka dina pengar under tre arbetsdagar.

   Mvh Utdelningssoftaren.

   Radera
  2. Hej!
   Tack för svar! Det låter bra ändå, jag brukar sällan ha bråttom med att få tillbaka pengar - bara de kommer tillbaka. När nästa utlandsresa planeras blir det nog ett Revolut-kort! :-)
   Trevlig söndag!

   /Arbetsplanen

   Radera


Vill du synas här? Ta kontakt!